restaurang3

Meny 2016

restaurang3

Förrätter / Appetizers

Varmrökt ankbröst och rilette på anka serveras med Sauternesgelé och balsamico

Smoked breast of duck served with duck confite, sauternes jelly and aged balsamic.

115:-

Löjrom med crème fraiche, picklad rödlök och små blinier.

Whitefish roe served with creme fraiche, pickled red onion and blinis.

155:-

Bränd, lättgravad salmalax serveras med citron -och getostemulsion, örter och torkade lingon.

Cured and slightly burned salmon served with lemon-goat cheese, dried lingonberries.

125:-

Gräddig hummersoppa serveras med terrine på hummer samt limekräm.

Creamy lobster soup served with lobster terrine and lime cream.

128:-

Halstrad Pilgrimsmussla i två serveringar, i sitt skal på rostad majspuré med inlagd gurka och därefter med en Karl-Johanbuljong.

Pan-fried scallop on roasted corn pure, pickled cucumber and porcini broth.

149:-

Varmrätter / Main Course

Smörstekt kalvkotlett på ben serveras med vår chimichurri sås och sauterad svamp från Saxtorp

Veal chop fried on the bone served with house chimichurri sauce and sautéed local mushrooms.

298:-

Oxfilé tournedos serveras med  konfiterad potatis, tryffelkräm  och portvinssås.

Local beef tenderloin served with potato confie, truffle cream and port sauce.

325:-

Fyllt rapphönsbröst med anklever och pistage serveras med friterad och picklad lök,

soyamajonäs samt krokett smaksatt med örter.

Stuffed partridge with duck liver and pistachio served with pickled onion, soya mayo and fried potato

198:-

Örtbakad lammrygg, lammkorv och lammbringa serveras med morötter på tre sätt och lammsky.

Variety of lamb. herbcrusted, sausage and brisket served with carrots three ways with tasty lamb sauce.

225:-

Smörstekt hälleflundra serveras med bakad svartrot, pumpakräm, blåmusslor och brynt hasselnötssmör.

Butterfried halibutt served on pumpkin cream with baked salsify and mussles, brown hazelnut butter.

265:-

Desserter / Deserts

Ostar från Goa Gård i Hasslarp med tillbehör.

Local cheeses with chutney and crackers.

98:-

Kokospannacotta med kaffirlime sorbet, rostad kokos och curd på

passionsfrukt & yuzu.

Coconut pannacotta with sorbet flavoured with lime leafs, toasted coconut and passion fruit curd.

115:-

Friterad Camembert med hjortronmylta och syltad blekselleri

Deep-fried camembert cheese served with cloudberry jam and pickled celery

115:-

Hemslagen glass på Tahitivanilj serveras med stekt vit choklad, bränd maräng och hallonsås.

Home made vanilla ice-cream served with fried white chocolate, raspberry sauce and burned meringue

98:-

Crème Bruleè serveras med körsbärsglass och krossad mandelkaka

Classic cream bruleé served with cherry ice-cream and crushed almond cake.

115:-

Praliner olika sorter

Variety of pralines

35:-