pilgrim

Meny 2016

pilgrim

Förrätter / Appetizers

Carpaccio på oxfilé serveras med råhyvlad svamp från Hällestad, svampemulsion, senapskräm, olivolja och  Allerums präst 24 månader.

Beef carpaccio served with fresh local mushrooms and cheese

115:-

Löjrom med crème fraiche, picklad rödlök och små blinier.

Vendance roe served with creme fraiche, pickled red onion and blinis.

155:-

Kokt färsk sparris serveras med dillhollandaise och ramslöksolja

Fresh asparagus served with dill hollandaise and ramson oil.

115:-

Gräddig svampsoppa med syltad Karl-Johan och rågbrödscrisp.

Creamy mushroom soup served with home made bread

98:-

Toast Skagen på handskalade räkor.

Classic shrimp toast Swedish style

89 :-

Lyxa till och toppa med löjrom 50:-

Varmrätter / Main Course

Smörstekt kalventrecote  serveras med svamp från Hällestad,

potatispuré smaksatt med ramslök och PX vinägersky.

Veal entrecote served with local mushrooms,

potato purée flavoured with ramson and a sherry sauce

268:-

Oxfilé i bit serveras med  konfiterad potatis, dagens grönsak,

tryffelkräm  och portvinssås.

Local beef tenderloin served with potato confie, truffle cream and port sauce.

325:-

Lyxa  till med en bit halstrad anklever för 50:-

Fyllt pärlhönsbröst med anklever och pistage serveras med friterad och picklad lök, soyamajonäs samt krokett smaksatt med örter.

Stuffed partridge with duck liver and pistachio served with pickled onion, soya mayo and fried potato

198:-

Örtbakad lammrygg, lammkorv och lammbringa serveras med morötter på tre sätt och lammsky.

Variety of lamb. herbcrusted, sausage and brisket served with carrots three ways

with tasty lamb sauce.

225:-

Smörstekt hälleflundra serveras med bakad svartrot, pumpakräm, blåmusslor och brynt hasselnötssmör.

Butterfried halibutt served on pumpkin cream with baked salsify and mussles, brown hazelnut butter.

295:-

Stekt fjäll röding serveras med inlagd majrova, syrad rödkål, färskpotatis och

beurre blanc smaksatt med Fransk dragon.

Pan-fried arctic char served with pickled turnip, red cabbage, new potatoes and

beurre blanc with tarragon.

195:-

Vår berömda räkmacka med 150 g handskalade räkor på hembakat bröd

Traditional shrimp sandwich on home made bread

159:-

Bookmakertoast på hembakat bröd med liten oxfilé, senapskräm,

riven pepparrot och rå äggula.

Small toast with beef tenderloin, mustard cream, fresh horseradish and            raw egg yolk.

185:-

Dagens tillbehörssallad med citronettdressing.

Small green side sallad

55:-

Desserter. / Desserts

Tre Skånska ostar med tillbehör.

Local cheeses with chutney and crackers.

98:-

Hemlagad rabarberpaj serveras med krämig vaniljsås, kanderade nötter och syltad rabarber smaksatt med ingefära.

Home made rhubarb pie with vanilla custard and toasted nuts

98:-

Friterad Camembert med hjortronmylta och syltad blekselleri

Deep-fried camembert cheese served with cloudberry jam and pickled celery

115:-

Hemslagen glass på Tahitivanilj serveras med stekt vit choklad, bränd maräng och hallonsås.

Home made vanilla ice-cream served with fried white chocolate, raspberry sauce and burned meringue

98:-

Crème Bruleè serveras med körsbärsglass och krossad mandelkaka

Classic cream bruleé served with cherry ice-cream and crushed almond cake.

115:-

Praliner olika sorter

Variety of pralines

35:-