pilgrim

Meny 2016

pilgrim

Förrätter / Appetizers

Carpaccio på oxfilé serveras med råhyvlad svamp från Hällestad, svampemulsion, senapskräm, olivolja och riven Allerums präst 24 månader.

Beef carpaccio served with fresh local mushrooms and cheese

115:-

 

Löjrom med crème fraiche, picklad rödlök och små blinier.

Whitefish roe served with creme fraiche, pickled red onion and blinis.

155:-

 

Bränd, lättgravad salmalax serveras med citron -och getostemulsion, örter och torkade lingon.

Cured and slightly burned salmon served with lemon-goat cheese, dried lingonberries.

125:-

 

Gräddig hummersoppa serveras på limekräm och rågbrödscrisp.

Creamy lobster soup served with lime cream and home made bread

98:-

 

Toast Skagen på handskalade räkor.

Classic shrimp toast Swedish style

89 :-

Lyxa till och toppa med löjrom 50:-

Varmrätter / Main Course

Smörstekt kalventrecote  serveras med svamp från Hällestad,

potatispuré smaksatt med ramslök och PX vinägersky.

Veal entrecote served with local mushrooms,

potato purée flavoured with ramson and a sherry sauce

268:-

 

Oxfilé i bit serveras med  konfiterad potatis, tryffelkräm  och portvinssås.

Local beef tenderloin served with potato confie, truffle cream and port sauce.

325:-

Lyxa  till med en bit halstrad anklever för 50:-

 

Fyllt pärlhönsbröst med anklever och pistage serveras med friterad och picklad lök,

soyamajonäs samt krokett smaksatt med örter.

Stuffed partridge with duck liver and pistachio served with pickled onion, soya mayo and fried potato

198:-

 

Örtbakad lammrygg, lammkorv och lammbringa serveras med morötter på tre sätt och lammsky.

Variety of lamb. herbcrusted, sausage and brisket served with carrots three ways

with tasty lamb sauce.

225:-

 

Smörstekt hälleflundra serveras med bakad svartrot, pumpakräm, blåmusslor och brynt hasselnötssmör.

Butterfried halibutt served on pumpkin cream with baked salsify and mussles, brown hazelnut butter.

295:-

Stekt gösfilé serveras med inlagd majrova, syrad rödkål, svarta belugalinser och ärtpuré smaksatt med Fransk dragon.

Pan-fried pike perch with pickled turnip, red cabbage,beluga lentils and pie pure with tarragon.

195:-

 

Svamp och ostomelett serveras med liten sallad.

Traditional egg omelette served with cheese and mushrooms

98:-

 

Bookmakertoast på hembakat bröd med liten oxfilé, senapskräm,

riven pepparrot och rå äggula.

Small toast with beef tendeloin, mustad cream, fresh horseradish and raw eggyolk.

185:-

 

Dagens tillbehörssallad med citronettdressing.

Small green side sallad

55:-

 

Desserter / Deserts

Tre Skånska ostar med tillbehör.

Local cheeses with chutney and crackers.

98:-

 

Kokospannacotta med kaffirlime sorbet, rostad kokos och curd på

passionsfrukt & yuzu.

Coconut pannacotta with sorbet flavoured with lime leafs, toasted coconut and passion fruit curd.

115:-

 

Friterad Camembert med hjortronmylta och syltad blekselleri

Deep-fried camembert cheese served with cloudberry jam and pickled celery

115:-

 

Hemslagen glass på Tahitivanilj serveras med stekt vit choklad, bränd maräng och hallonsås.

Home made vanilla ice-cream served with fried white chocolate, raspberry sauce and

burned meringue

98:-

 

Crème Bruleè serveras med körsbärsglass och krossad mandelkaka

Classic cream bruleé served with cherry ice-cream and crushed almond cake.

115:-

 

Praliner olika sorter

Variety of pralines

35:-

AVSMAKNINGSMENY

Stekt pilgrimsmussla serveras med majspuré och svampbuljong.

Butter fried scallops on corn purée and mushroom jus

 Fyllt pärlhönsbröst med anklever och pistage serveras med friterad och picklad lök, soyamajonäs samt krokett smaksatt med örter.

Stuffed partridge with duck liver and pistachio served with pickled onion, soya mayo and fried potato

Tre Skånska ostar med tillbehör.

Local cheeses with chutney and crackers

Kokospannacotta med kaffirlime sorbet, rostad kokos och curd på passionsfrukt.

Coconut pannacotta with sorbet flavoured with lime leafs, toasted coconut and passion fruit curd.

495 :-

Vinmeny med sommelierens utvalda viner

Selected wines by our sommelier

2014 Gruner Veltliner Weingut Frank Österrike

2011 Collezione Oro Chianti riserva Piccini Toscana Italien

NV Raisignac J-Pasquet Cognac Frankrike

2013  Moscato Briccotondo Fontanafredda Piemonte Italien

345:-