Laga middag med vår kock den 3 juni!

Written by Magnus Karlsson. Posted in Aktuellt för Hotellet, Evenemang på Hotel Öresund, Uncategorized

imgres

Laga en tre rätters festmiddag med en av våra kockar och låt er inspireras av sommeliers nyttiga tips. Under ledning av vår kock och sommelier lagar ni en festmiddag som ni sedan avnjuter tillsammans med perfekt kombinerade viner.

Vi träffas kl. 18.00 i receptionen där ni får möta de som ska ta hand om er. Vidare beger vi oss till vårt utbildningskök där ni får en genomgång av kvällen. Sedan åker förklädena på, knivarna fram och festmenyn skapas!

Kvällen bjuder på många tips och trix ni inte visste ni saknade!

  • Tre rätters middag
  • Vinpaket
  • Diplom

3 juni kl. 18.00

Pris: 955:-

Begränsat antal platser.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in vid för få anmälda.

Studentbuffé

Written by Magnus Karlsson. Posted in Aktuellt för Hotellet, Evenemang på Hotel Öresund, Uncategorized

10277041_656875614365767_720793529722790266_n

Slipp stå i köket och dona på studenten! Ägna istället tiden åt hurrarop för den fantastiska eleven, skåla i bubbel och mingla med gästerna. Vi erbjuder härliga bufféer som passar perfekt på studentfesten.

Lilla buffén

Honungsgravad lax serveras med syrad senapscrème

Rökt laxrulle i tunnbröd med pepparrotsost

Rödvinsmarinerad fläskfilé

Plockad sallad med kyckling, ädelost samt örtolja

Grekisk bondsallad

Tomat och mozzarella sallad

Pastasallad med pesto och färska grönsaker

Focaccia bröd med citronsmör

Pris: 195:-/person

Stora buffén

Flädergravad lax med syrad äpplecrème

Pesto bakad kycklingfilé

Små lammfärsbiffar serveras med tzatziki

Rostbiff med Ratatouille och bakade kvisttomater

Örtkryddad potatisgratäng (varm)

Pastasallad med pesto och färska grönsaker

Paj med lagrad ost och kummin

Tomat och fetaostsallad

Plockad sallad med små tomater, oliver samt sockerärtor

Surdegsbaguette och örtsmör

Citrontartlette med bärkompott

Pris: 265:-/person

 Minimum 20 personer för detta pris.

Konstrundan 25 mars – 3 april

Written by Magnus Karlsson. Posted in Uncategorized

Livstycke IV

Under konstrundan 2016 öppnar Landskrona Slott upp med utställning av Berit Fradera (www.beritfradera.se) medverkande i Konstrundan i Nordvästra Skåne.

Efter det att ni njutit av underbar konst kan ni passa på att ta en äkta slottsfika eller lunch inne på Slottet.

 

Öppettider:

Påskhelgen, 25/3-28/3             10.00-18.00, Fikaservering 10.30-17.30, Lunchservering 11.30-15.00

Vardagar, 29/3-1/4                    16.00-19.00, Fikaservering 16.00-19.00

Helgen, 2/4-3/4                         10.00-18.00, Fikaservering 10.30-17.30, Lunchservering 11.30-15.00

 

Varmt välkomna att besöka Landskrona Slott!

Vinprovning, Tour de France 16 mars, 18.30

Written by Magnus Karlsson. Posted in Uncategorized

images

Följ med oss på en vinresa genom Frankrikes olika vindistrikt.
Vår sommelier Dragan Unic guidar er genom det
spännande vinlandet Frankrike.
Efter provningen erbjuder vi kvällens temarätt för 129:-
Varmt välkomna till en kväll i fransk anda!
Plats: Hotel Öresund
När: 16 mars
Tid: 18.30
Pris: 450:-/person
Boka plats!
0418 – 47 40 00, bokning@hoteloresund.se

Valpolicella till Amarone 14 april, 18.30.

Written by Magnus Karlsson. Posted in Uncategorized

images

En lätt Valpolicella eller en fyllig Amarone?  Hur är det möjligt att få så olika förföriska viner ur samma druvor? Vad gör dem så speciella och varför älskar vi svenskar denna vintyp?

Följ med på en resa bland Venetos kullar och dessa underbara röda Italienska viner som har det mesta gemensamt men ändå är så olika.

1,5 timmes vinkunskap om Valpoicella och Amarone samt allmän grundläggande provningsteknik.     Pris: 495:-/person

Efter provningen erbjuder vi kvällens temarätt för 129:-

Varmt välkomna med er anmälan!

bokning@hoteloresund.se eller 0418-47 40 00

Barnens tur att ta över köket på Hotel Öresund!

Written by Magnus Karlsson. Posted in Uncategorized

 

7da74edf6a98c1db95e57c36f78e071dd1958789_1

Småkockar tar över köket på Hotel Öresund!

Under en dag, måndagen den 22 februari på sportlovsveckan, tar kockar i åldern 9 till 13 år över köket på Hotel Öresund. De får lära sig matlagningens grunder och mysterier med ledning av lite äldre och erfarna kockar.

Barnen kommer att smaka, dofta skratta och ha roligt samtidigt som de lär sig hantera en vass kniv och se hur en måltid blir till från grunden. Förhoppningsvis får de även med sig lite tips att dela med sig av till föräldrarna i köket där hemma!

Alla får ett diplom och recept efter dagens slut att ta med sig hem.

 

10.00              Vi börjar dagen med gemensam frukost.

Sedan görs en indelning i grupper samt en genomgång av recepten för att därefter gå in i köket där vi ska laga till en tre rätters middag,

14.30              Vi intar den utsökta middag vi lagat.

Efter maten städar vi av köket och summerar dagen.

Ca.16.30         Avslutar vi dagen

Alla barn i rätt ålder är välkomna att anmäla sig och först till kvarn gäller.

 

Pris: 575 kr per barn

Klädsel: Sköna och oömma kläder. Förkläde och kockhatt får de på plats!

Meny Valentines 2016

Written by Magnus Karlsson. Posted in Uncategorized

Bjud din älskade på en romantisk middag under källarvalven i Restaurang Nils Holgersson.

Vi har satt ihop en specialkomponerad meny för kvällen den 13/2.

*

Förrätt:

På gemensam tallrik serverar vi härlig fingerfood:

Varmrökt ankbröst och rilette på anka serveras med Sauternesgelé och lagrad balsamico.

Bränd, lättgravad salmalax serveras med citron – getostsmör och torkade lingon.

Löjrom på liten blini med vispad crème fraiche och picklad rödlök.

Varmrätt:

Citron konfiterad pärlhöna serveras med potatispuré, gröna smörkokta ärtor och chimichurri med sting.

Dessert:

Ljummen chokladfondant med glass på Tahitivanilj.

395:-

Alla hjärtans dag

Written by Magnus Karlsson. Posted in Uncategorized

images

Överraska din kärlek med en hotellvistelse på alla hjärtans dag! Hos oss väntar en liten överraskning på rummet när ni checkar in. På kvällen njuter ni av en Valentinesmeny under källarvalven i romantiska Nils Holgersson. När ni vaknat drar ni er lite extra i sängen och intar sedan vår populära brunch. Givetvis har ni sen utcheckning. Incheckning 13/2 2016.

Varmt välkomna till en romantisk helg hos oss!

Pris: 1095:-/person