Allmänna villkor/Integritetspolicy

Allmänna villkor och integritetspolicy

Här nedan kan du läsa våra allmänna villkor. Villkoren gäller alla bokningar på Hotel Öresund, inklusive bokningar via vår webbplats eller bokningar gjorda genom tredje part. Har du frågor ber vi dig kontakt vår reception, antingen via e-post bokning@hoteloresund.se eller telefon: +46 (0) 418 47 40 00

Villkor för boende på Hotel Öresund 
Vid bokning online skickas en bokningsbekräftelse per e-post till den e-postadress som angivits vid bokningstillfället. Vid incheckning skall bokningsbekräftelsen medtagas och kunna uppvisas på förfrågan. Det är gästens ansvar att kontrollera att bokningsuppgifterna på denna bekräftelse stämmer. Är något felaktigt eller skall något ändras är det gästens ansvar att kontakta bokningen snarast möjligt för att ändra detta.

Detta kan göras via telefon: +46 (0) 418 47 40 00 eller via e-post: bokning@hoteloresund.se

OMBOKNING
Detta kan göras via telefon i mån av plats senast klockan 16.00 på ankomstdagen.

AVBOKNING
Kan göras via telefon eller mail fram till klockan 16.00 på ankomstdagen.
Vid avbokning efter klockan 16.00 eller om gästen ej dyker upp debiteras första natten samt att eventuella övriga nätter avbokas. Vid avbokning återbetalas den betalda summan första helgfria dagen efter avbokningen blivit bekräftad av hotellet. Återbetalning sker till samma kort som betalningen erlagts med. Vänligen observera det kan ta upp till 5 bankdagar innan pengarna syns på ditt konto.

BETALNING
Gästen betalar för den tid som rummet är bokat, även om incheckning ej sker. Priset för vistelsen debiteras gästens kontokort/kreditkort.

INCHECKNING
Receptionen är bemannad dygnet runt. Incheckningen från klockan 14.00. Utcheckningstiden är 12.00

FÖRSTÖRELSE
Vid skada och förstörelse i rummet och övriga utrymmen på Hotel Öresund ansvarar du som gäst eller den som står som garant för bokningen. Kostnaden för skadan efterdebiteras samt ett administrativt pålägg på 500 SEK. Vi vill påminna om att hela Hotel Öresund är rökfritt och vid rökning på rummet debiteras en saneringskostnad av 2000 SEK.

ANSVAR FÖR EGENDOM
Leverantören (Hotel Öresund) har inget strikt ansvar för egendom som förvaras i hotellrum eller i leverantörens lokaler.

FORCE MAJEURE
Strejk, lockout, eldsvåda, explosion, krig eller liknande krigstillstånd, väsentliga inskränkningar i leveranser eller andra omständigheter utanför leverantörens kontroll, berättigar leverantören (Hotel Öresund) att häva avtalet utan skyldighet att utge skadestånd.

ÖVRIGT
Om er förväntade ankomsttid är efter klockan 18.00 måste ni kontakta hotellet för att garantera er bokning.

Telefon: +46 (0) 418 47 40 00

Wi-Fi och vår härliga frukostbuffé ingår i alla bokningar.

Vi erbjuder gratis parkering i mån av plats för våra gäster, dessa platser kan ej förbokas. Ni hämtar er parkeringsbiljett i receptionen vid ankomst.

Hotel Öresund har rätt att neka boende gäster.
På Hotel Öresund sover och vilar människor på dygnets alla timmar. Därför är det viktigt att gästerna tänker på de andra gästerna och inte pratar högt, skriker eller springer i korridorerna. Av denna anledning samt för personalens och gästernas säkerhet förbehåller vi oss rätten att neka boende för dig och ditt sällskap. Skäl för vårt beslut kan vara att: – ditt uppförande och/eller fysiska /psykiska tillstånd stör eller skapar oro bland de andra gästerna – full betalning för boendet inte kan erläggas.

Integritetspolicy

Information om hantering av personuppgifter
Hotel Öresund värnar om din personliga integritet och vi vill att du ska känna dig trygg när du lämnar dina uppgifter till oss. För oss är öppenhet viktigt och vi vill därmed vara öppna med hur vi behandlar dina personuppgifter. I denna integritetspolicy ger vi dig information om hur vi hanterar dina personuppgifter i samband med att du beställer och köper tjänster av oss, besöker vår websida, registrerar dig som medlem eller vid andra kontakter med oss.
Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med gällande svensk personuppgiftslag och EU:s dataskyddsförordning GDPR.
Vi på Hotel Öresund arbetar löpande med integritetsfrågor och vår policy kan komma att uppdateras.
Du hittar alltid den senaste versionen av vår integritetspolicy på www.hoteloresund.se/allmannavillkor/integritetspolicy.

Ansvar för personuppgifter
Hotel Öresund, Selma Lagerlöfs väg 4 261 31 Landskrona organisationsnummer 556244-6582 är ansvarig för de personuppgifter som hämtas in och behandlas av Hotel Öresund.

Vi har vårt eget dataskyddsombud i Thanda Group. Dataskyddsombudet hanterar alla våra företag inom Thanda Group.

Dataskyddsombudet är vår kontaktperson för Datainspektionen. Du kan kontakta vårt dataskyddsombud på bokning@hoteloresund.se Om du anser att vår behandling av dina personuppgifter inte överensstämmer med vår beskrivning kan du kontakta Datainspektionen. Du når Datainspektionen på deras webbplats www.datainspektionen.se

Vilka personuppgifter samlar vi på Hotel Öresund in?
När du bokar rum hos oss eller gör bokningar åt andra behandlar vi de personuppgifter vi behöver för att kunna uppfylla avtalen om bokning och köp av tjänster. Detta är information som vi fått från dig eller som du har gett till oss via tredje part, resebyrå/agent. Vi behandlar uppgifter om din identitet, namn, telefonnummer, e-postadress samt betalningsinformation. Vid vissa tillfällen sparar vi ditt passnummer. Har du speciella önskemål vid din vistelse eller har angett allergier sparas även dessa uppgifter. Alla dina köp registreras hos oss, room service, restaurang, vip paket och liknande, detta för att vi ska kunna leverera dessa tjänster samt att du ska kunna betala för dem. Dessa uppgifter behandlas så länge det är nödvändigt för att uppfylla avtalet om bokning samt så länge aktuell lagstiftning och myndigheter kräver av oss.

Betalningsuppgifter
Här gäller all information som vi behöver för att slutföra ett köp, betal och kreditkortsuppgifter.
Kortinnehavarens namn, kortnummer, sista giltighetsdatum, eller andra former av betalningar. Vi har själva inte tillgång till kreditkortsuppgifter, utan dessa hanteras av anslutna bankleverantörer. Vi hanterar betalningsinformation på ett sätt som överensstämmer med gällande lagar.

Medlemskap, marknadsföring, kampanjer och tävlingar
Vi använder dina personuppgifter för att tillhandahålla information om kampanjer, lunchutskick, erbjudanden, tävlingar. Det kan ske genom e-postutskick, annonser, SMS, telefonsamtal och post. En del av våra kampanjer kan genomföras på tredje parts webbplatser och sociala medier. Denna kommunikation kan när som helst avslutas genom att kontakta oss på +46 (0)418 47 40 00 eller bokning@hoteloresund.se

Medlemskap och prenumeration av nyhetsbrev gäller tills vidare hos oss.

Sociala medier
Varje gång du hämtar eller kommunicerar med våra sociala medier, Facebook, Instagram och delar offentligt på vårt sociala nätverk får vi tillgång till din profil och de uppgifter du tillåter nätverket att dela med oss.

Kameraövervakning
Vi samlar in bilder på dig när du checkar in på vårt hotell. Detta gör vi för att förebygga brott och skapa trygghet hos våra gäster samt våra anställda. Kameraövervakning sker endast i allmänna utrymmen.

Så här skyddas dina personuppgifter
Dina personuppgifter hanteras enbart av behörig personal och är enbart kopplade till deras befogenhet. Vi lagrar dina personuppgifter i vårt bokningssystem där enbart behörig personal har tillgång. Detta register uppdateras och raderas varje år.

Leverantörer och företagskunder
Leverantörer, samarbetspartners, kontaktpersoner hos våra leverantörer behandlar vi information om. Detta görs för att vi ska kunna ingå och hantera kontrakt och avtal, driva och utveckla vårt företag samt att rekrytera personal. Informationen består av företag, namn på kontaktperson, telefonnummer, e-post, befattning på företaget, deltagande vid våra arrangemang eller event. Denna information sparas så länge vi bedömer att personen och företaget är en av våra företagskontakter.

Inhämtning av personuppgifter från andra
För att kontrollera att vår information om dig stämmer kan vi jämföra dina uppgifter mot andra källor, exempel på källor är telefonkatalog, folkbokföringsregister. Kreditupplysningar kan ske och dessa kreditinformationer inhämtas från andra källor. Våra samarbetspartners och andra företag inom koncernen kan information inhämtas från när detta är lagligt och krävs för att vi ska kunna leverera den tjänst eller kommunikation med dig som vi behöver.

Utlämning av personuppgifter
Dina personuppgifter lämnas inte ut till tredje part om du inte samtyckt till detta. Undantag är om myndighetsregler eller domstol tillåter oss eller ålägger oss detta. Vår interna databehandling räknas inte som utlämning.

Cookies
Vi använde cookies på vår webbplats.
Detta för att förbättra din användarupplevelse. Hotel Öresund kan också använda sig av tredje parts cookies. Om du vill undvika att vår webbplats placerar cookies i din dator kan du avaktivera cookies i din webbläsare.

Dina rättigheter
Du har enligt lag rätt att begära information om vilka personuppgifter vi har lagrade på dig. Vi kommer att vilja säkerställa din identitet innan vi lämnar ut några uppgifter. Vi besvarar din förfrågan utan onödigt dröjsmål och inom en månad. Vi skickar registerutdraget till din folkbokföringsadress.
Du har rätt att begära att vi raderar alla uppgifter vi har på dig samt samtycke till medlemskap. Det kan komma att krävas att vi behåller en del av dina personuppgifter efter att du begärt borttagning för att vi ska uppfylla våra skyldigheter enligt lag.

Har du frågor eller synpunkter på vår integritetspolicy vänligen kontakta oss på:
+46 (0)418 47 40 00